מסע האינטימיות: איך לבחור את הליווי המקצועי המתאים לכם?
עודכן: 26 בנוב׳
שאלה:
שלום, אני ובן זוגי מתמודדים עם אתגרים בחיי האישות שלנו. ניסינו להתמודד לבד, אך ללא הצלחה. אנחנו שוקלים לפנות לעזרה מקצועית בתחום המיניות. מה ההבדל בין ייעוץ וטיפול מיני? ואיך נדע מה מתאים לנו?
תשובה
ראשית כל הכבוד לכם. עצם הפנייה לעזרה מקצועית בתחום המיניות מעידה על הנכונות שלכם להשקיע בקשר הזוגי ובקדושת ביתכם. אתם בהחלט לא לבד - כמעט כל הזוגות חווים אתגרים בחיי האישות שלהם בשלב כזה או אחר ומומלץ לפנות ליווי המקצועי.
בעידן שבו יש מגוון רחב של אנשי מקצוע העוסקים במיניות וחיי אישות, החיפוש יכול להיות מבלבל. בואו נעשה סדר ונבין את ההבדלים בין הדרכה, ייעוץ וטיפול מיני, ומתי כדאי לבחור בכל אחד מהם. כדי להמחיש את ההבדלים ניתן דוגמאות מעולם האוכל והתזונה.
ישנם שלוש רמות של מומחיות במיניות:
1. הדרכה: הבסיס לחיי אישות בריאים
הדרכה מיועדת לזוגות המעוניינים לרכוש ידע בסיסי על מיניות בריאה. זה המקום להכיר עקרונות, לקבל טיפים ולהבין את יסודות האינטימיות הזוגית.
למי זה מתאים?
- זוגות שרוצים ללמוד את העקרונות של מיניות בנישואים
- זוגות המחפשים מידע כללי על חיי אישות
- כלות וחתנים לפני החתונה
איך זה נראה?
הדרכה יכולה להתבצע בסדנאות, קורסים או מפגשים אישיים עם מדריכי חתנים/כלות ומדריכים לחיי אישות. זה יכול להיות פרונטלי או דיגיטלי.
דוגמה מעולם התזונה: זה כמו ללכת למדריך תזונה שמלמד על אבות המזון, ועקרונות של תזונה בריאה.
2. ייעוץ: מענה מותאם לאתגרים ספציפיים
ייעוץ מיני מתאים לזוגות המתמודדים עם אתגרים ספציפיים בחיי המין שלהם. היועץ המיני מאבחן את המצב לעומק ובונה תוכנית מותאמת.
למי זה מתאים?
- זוגות מנוסים שחווים אתגרים במיניות
- זוגות שחווים אתגרים נפוצים בזוגיות ארוכת טווח כמו ירידה ממושכת בחשק המיני, פערים בחשק ובציפיות, קשיים בתפקוד המיני, כאבים בזמן קיום יחסים ועוד
- זוגות שרוצים למקסם את פוטנציאל המיניות הזוגית שלהם
- זוגות שרוצים לעשות "אתחול מחדש" ולבנות מחדש את היסודות
איך זה נראה?
היועץ יעבוד עם הידע הקיים שלכם, יעשה סדר במושגים ויתאים את הטיפול למצב הספציפי שלכם. יבנה תוכנית שמתאימה לסטטוס הזוגי הוא גם יודע לזהות מתי נדרשת הפניה למומחים נוספים.
דוגמה מעולם התזונה: זה כמו ללכת ליועץ תזונה אחרי שגילית שיש לך כולסטרול גבוה. היועץ יבנה לך תפריט מיוחד המותאם למצבך הספציפי.
3. טיפול: לפתרון אתגרי עומק
טיפול מיני נחוץ במקרים של קשיים מתמשכים שלא נפתרו בייעוץ, או כאשר יש רקע של קשיים עמוקים יותר.
למי זה מתאים?
- אנשים עם היסטוריה של טראומה/פגיעה מינית
- מי שמתמודד עם התמכרות לפורנוגרפיה או למין
- זוגות עם בעיות עומק בתקשורת או אינטימיות
איך זה נראה?
טיפול מיני צריך להתבצע רק על ידי מטפלים מוסמכים ורשומים באגודה הישראלית לטיפול מיני (איט"ם). זה תהליך ארוך יותר ועדין יותר מייעוץ.
דוגמה מעולם התזונה: זה כמו ללכת למטפל באכילה רגשית כשאתה מוצא את עצמך אוכל ללא שליטה בכל פעם שאתה חווה לחץ רגשי.
בעידן שבו יש מגוון רחב של אנשי מקצוע העוסקים במיניות וחיי אישות, החיפוש יכול להיות מבלבל. בואו נעשה סדר ונבין את ההבדלים בין הדרכה, ייעוץ וטיפול מיני, ומתי כדאי לבחור בכל אחד מהם.
רוב הזוגות ימצאו את עצמם בשתי הקטגוריות הראשונות. מצאנו שזוגות רבים רוצים להתחיל תהליך אך נמנעים עקב משאבים מוגבלים של זמן וכסף. בעידן הדיגיטלי, נפתחו אפשרויות חדשות לקבלת עזרה מקצועית בתחום המיניות. לזוגות שקיבלו החלטה לצאת לתהליך זוגי אך מתעכבים עם הבחירה אנו ממליצים לשקול תוכניות ליווי דיגיטליות שמציעות יתרונות רבים
נגישות: אין צורך בבייביסיטר או בנסיעות ארוכות. זה מאפשר לזוגות עסוקים לקבל עזרה בלי לסבך את לוח הזמנים שלהם.
פרטיות: ניתן להשתתף מהנוחות של הבית. זה מסיר את המבוכה שלפעמים מלווה ביקור אצל יועץ או מטפל מיני.
גמישות: אפשר להתאים את הלמידה לקצב ולזמן שלכם. אתם יכולים לעבוד על התרגילים כשנוח לכם, בלי להיות מוגבלים לזמני פגישות קבועים.
עלות: לרוב, תוכניות דיגיטליות זולות יותר מפגישות פרונטליות, והסכום הכולל ידוע מראש. זה מאפשר לזוגות רבים יותר לקבל עזרה מקצועית.
מסגרת מובנית: תוכנית ברורה עם התחלה וסוף מוגדרים. זה עוזר לזוגות להישאר מחויבים ולראות התקדמות ששומרת על המוטיבציה.
שילוב של ידע ותרגול: הקפידו לבחור תוכנית שיש בה תרגול. כך שלא מדובר רק בהקשבה פאסיבית, אלא למידה אקטיבית שמביאה לשינוי המיוחל ותוצאות מהירות יותר.
תמיכה קבוצתית: בתוכניות קבוצתיות יש אפשרות להשתתף בשיעורים חיים אנונימיים ולהבין שאתם לא לבד. זה יכול להיות מקל ומעצים מאוד.
המלצות לבחירת התהליך הנכון עבורכם
בדקו את ההתאמה האישית: צפו בהרצאות או קראו מאמרים של איש המקצוע כדי לבדוק אם אתם מתחברים לגישה שלו. הכימיה והחיבור האישי חשובים מאוד בתהליך כזה.
חפשו איזון: אם יש פערים בין בני הזוג, או דיון ממושך האם לבחור באיש או אשת מקצוע, שקלו תוכנית המונחית על ידי זוג מנחים גבר ואישה. זה יכול לעזור לשני בני הזוג להרגיש מיוצגים ומובנים.
בקשו לראות תעודות: אל תהססו לשאול על ההכשרה והניסיון של איש המקצוע. מטפל או יועץ אמין ישמח להציג את הכשרתו.
היו פתוחים לשינוי: אם אתם מרגישים שהתהליך לא מתאים, אל תהססו להחליף או לחפש אפשרויות אחרות. זה בסדר גמור לנסות כמה אפשרויות עד שתמצאו את המתאימה לכם.
שקלו תוכנית דיגיטלית: אל תיבהלו מהרעיון של ליווי מקוון. לעתים קרובות, זה יכול להיות יעיל יותר מפגישות פרונטליות. במיוחד אם אתם זוג עסוק או גרים רחוק ממי שתבחרו.
בדקו את המסגרת: חפשו תוכנית עם מסגרת ברורה, שיש לה התחלה וסוף מוגדרים. זה יעזור לכם להישאר מחויבים ולראות תוצאות.
אל תפחדו מקבוצות: תוכניות קבוצתיות, במיוחד כאלה שמאפשרות אנונימיות, יכולות להיות מעצימות מאוד. הן מאפשרות לכם להבין שאתם לא לבד באתגרים שלכם, ועדיין לשמור על הפרטיות שלכם.
השקעה בתהליך זוגי היא אחת ההחלטות החשובות ביותר שתקבלו כזוג. זה אמנם יכול להיות מבלבל ומפחיד בהתחלה, אבל זכרו - אתם עושים צעד אמיץ וחשוב.
בין אם תבחרו בהדרכה, ייעוץ, טיפול או תוכנית דיגיטלית - העיקר הוא לעשות את הצעד הראשון. אל תתביישו לשאול שאלות, לבקש המלצות, ולחפש את האפשרות שהכי מתאימה לכם.
זכרו, אתם ראויים לחיי אישות מספקים ומאושרים. אל תתפשרו על פחות מ-100% אושר בנישואים שלכם. עם הכוונה נכונה והשקעה משותפת, אתם יכולים להגיע לרמה חדשה של אינטימיות וקרבה בזוגיות שלכם.
המשיבה/הכותבת, לימור קליינמן, מייסדת ואהבתם®. יועצת מינית מוסמכת מאוניברסיטת בר-אילן, מדריכת כלות, מרצה ובלנית מתנדבת במקווה טהרה